15.12.2013

Dooleys-juustokakku



















(Kinuskikissan Irish Dream -kakun pohjalta mukaellen)

Pohja:
30 gr rouhittua mantelia
30 gr rouhittua hasselpähkinää
30 gr vehnälesettä
1/2 dl Stevia-sokeria
25 gr sulatettua voita

Täyte:
2 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
3/4 dl Stevia-sokeria
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
1,5 valkuaista

1/2 dl taloussuklaarouhetta
1/2 dl Dooleys-likööriä

Kiille:
1,5 liivatelehteä
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
vajaa 1/2 dl Stevia-sokeria
1,5 dl kevytmaitoa

Koristeeksi:
Hasselpähkinäsikareita
Rouhittua valkosuklaata
Koristelu marsipaanilumihiutale

Vuoraa kahden irtopohjavuoan 
(à 12 cm halkaisija) pohja kakkupaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä tai vuoraa leivinpaperilla.

Sekoita mantelit, hasselpähkinät, vehnälese ja Stevia-sokeri. Lisää sulatetun voin sekaan. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon sokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.

Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti