7.12.2013

Itsenäisyyspäiväkakku




Pohja:
(Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohjasta 2/3)
1,3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
reilu 1 tl vaniljasokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
100 gr voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl kädenlämpöistä maitoa

Kostutus:
3/4 dl maitoa tai vaaleaa mehua

Täyte:
(Katri-Kakun Pionikakun (Kodin Kuvalehti 10/2013) täytettä mukaellen)
4 dl kohmeisia mustaherukoita
3 dl vispikermaa
125 gr ranskankermaa
150 gr valkosuklaata
2 liivatetta
tilkka mehua tai vettä

Koristelu:
5 dl FloraVispiä (2 pkt)
6 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
sinistä sokerimassaa/marsipaania

Pohja:
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista. Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Täyte:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Soseuta kohmeiset  herukat karkeaksi soseeksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää ranskankerma. Sulata valkosuklaa lautasella (mikroaaltouunissa alhaisella teholla) ja lisää seokseen. Purista liivatteesta vesi ja liota kiehuvaan mehu/vesitilkkaan. Lisää liivatteet kerma-suklaaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää herukkasose.

Kostuta alin kerros ja laita päälle puolet täytteestä. Nosta toinen kerros, kostuta ja levitä loput täytteet. Nosta päälle viimeinen kerros ja kostuta. Anna kakun maustua kylmässä seuraavaan päivään ennen koristelua.

Koristelu:
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja siivilöi sekaan yhdistetyt tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa vaahdoksi. Anna seistä jääkaapissa hetki ennen pursotusta. Pursota haluamallasi tavalla. Kauli sokerimassa/marsipaani ohueksi ja ota Suomi-muotilla koriste. Laita sininen koriste vasta juuri ennen tarjoilua, niin kakun pinta ei värjäänny. Tai tee valkoisesta sokerimassasta/marsipaanista toinen Suomi-koriste ja laita se sinisen koristeen alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti