29.12.2013

Suklaa-mansikkakakku






















(Pohja Callmecupcakesin Chocolate Cake Deluxe -resepti)

Pohjat:
(tästä tulee kaksi noin 12 cm pohjaa)

2,125 dl jauhoja
2,375 dl sokeria

0,625 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 suuri kananmuna
1,25 dl vahvaa kahvia
1,25 dl piimää
0,625 dl öljyä
0,5 rkl vaniljauutetta

Rahkatäyte:
2,5 dl Flora Vispiä
200 g vaniljarahkaa
100-130 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä

Mansikkahillo:
noin 1 dl mansikkahilloa

Sokerikreemi:
40 g voita
hippu vaniljasokeria
80 gr (= n. 1,25 dl) tomusokeria
1 tl vettä

Koristelu:
punaista marsipaania
valkoista sokerimassaa
pehmeitä hopeakuulia

Pohjat:
Voitele ja korppujauhoita vuoat. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita muutama minuutti. Kaada taikina vuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Käännä noin 20 minuutin jälkeen. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan 15-20 minuuttia. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä. Laita pohjat pakastimeen 30 minuutiksi ennen kuin halkaiset ne! 
Käytin toisen pohjista Suklaakakku Deluxeen.

Täyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri sekä rahka. Sekoita suklaa vaahtoon pikkuhiljaa vatkaten. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteeseen. 

Sokerikreemi:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. 

Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Levitä päälle puolet hillosta ja hillon päälle puolet täytteestä. Laita toinen pohja ja täytä. Laita päällimmäiseksi kolmas pohjalevy. Tätä kakkupohjaa ei tarvitse kostuttaa.

Koristelu:
Levitä sokerimassa kakun ympärille ja päälle kosteussuojaksi. Kaulitse sokerimassa levyksi ja levitä kakun päälle. Koristele haluamillasi sokerimassa- tai muilla koristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti