25.1.2014

Mustikka-sitruunamuffinssit





















Muffinssien tai kuppikakkujen taikinan tekeminen on usein helppoa ja nopeata: sekoitettuihin nesteisiin lisätään kuivat aineet ja sitten vaan herkut uuniin kypsymään. Halusin kokeilla jotain vähän erilaista sekä taikinan että kuorruteen osalta, joten päädyin Callmecupcakein Blueberry lemon cupcakes -reseptiin. Kannatti kokeilla - aivan herkullisia muffinsseja!

Taikina:
1,8 dl jauhoja 
vajaa 1 tl leivinjauhetta 
50 gr voita 
1,5 dl sokeria 
1 iso muna 
1,25 dl maitoa 
1/2 tl vaniljauutetta tai -sokeria 
1/4 dl sitruunamehua 
1/2 sitruunan raastettu kuori
75 gr mustikoita (tuoreita tai pakastettua)

Kuorrute:
Sveitsiläinen marenki -voikreemi:
3 ison muna valkuaista 
120 gr sokeria 
135 gr huoneenlämpöistä voita 
0,5 tl vaniljauutetta tai -sokeria 
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori  

Taikina:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita muffinssivuokaan paperiset muffinsivuoat (12 kpl). Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää muna ja vatkaa taikina kuohkeaksi. Lisää vaniljauute tai -sokeri Lisää seokseen jauhoseos, maito, sitruunan kuori ja sitruunamehu. Sekoita varovasti, kunnes taikina on tasaista. Sekoita varovaisesti mustikat taikinaan. Täytä vuoasta noin 3/4. Paista noin 20 minuuttia.

Kuorrute:
Laita valkuaiset ja sokeri teräskulhoon ja aseta vesihauteeseen liedelle. Anna kattilassa olevan veden kiehua koko ajan. Sekoita käsivispilällä jatkuvasti, kunnes seos on 65-asteista. Ota heti pois vesihauteesta. Vatkaa seosta sähkövatkaimella, kunnes se on kuohkeaa ja valkoista ja jäähtynyt noin huoneenlämpöiseksi. Lisää seokseen voi nokare kerrallaan vatkaten koko ajan. Kun kaikki voi on lisätty, vatkaa noin 3 minuuttia. Lisää vaniljasokeria, sitruunan kuori ja sitruunamehu ja vatkaa muutama minuutti, kunnes kuorrutus on sileä. Älä pelästy, jos seos näyttää rakeiselta - jatka vatkaamista, niin se silenee kauniin kiiltäväksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti