1.1.2014

Red Velvet -kakku

























Red velvet -kakun tunnistaa tummanpunaisesta, kirkkaanpunaisesta tai punaruskeasta väristä. Kakku on kuorrutettu useimmiten tuorejuustokreemillä.

Punainen väri tulee elintarvikeväristä. Etikka ja piimä korostavat kaakaon punaisuutta ja pitävät kakun kosteana. Ehkä sen vuoksi kakku on saanut nimensä "punainen sametti".

Kakku on erittäin suosittu USA:ssa ja sitä on tehty myös New Yorkin kuuluisassa Waldorf Astoria -hotellissa. Alunperin reseptin sanotaan olevan eteläisistä osavaltioista.

(Tämä ohje on tehty Pullahiiren Red velvet cake -ohjetta mukaellen)

Pohja:
90 gr voita
1,5 dl sokeria
1,5 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 rkl vaniljasokeria/vaniljauutetta
1,5 dl piimää
1 1/4 rkl valkoviinietikkaa
1,5 tl punaista väriainetta (Wilton red-red)

Täyte/kuorrute:
100 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1/2 rkl vaniljasokeria/vaniljauutetta

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Lisää väriaine. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile ne maidon kanssa vuorotellen seokseen. Lisää lopuksi etikka ja vaniljauute. Voitele kaksi 15 cm kakkuvuokaa ja pingota pohjalle leivinpaperi. Kaada massa kahteen vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes cocktailtikkuun ei jää pohjan keskeltä märkää taikinaa kiinni. Anna pohjien jäähtyä.

Valmista täyte ja kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto joukkoon. Vatkaa niin, että voista ja tuorejuustosta tulee tasainen massa. Lisää vaniljasokeri/uute ja tomusokeri joukkoon. Vatkaa tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.
Nosta kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä täytekerros päälle. 

Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja kuorruta kakku ohuelti täyte- ja kuorrutemassalla (murukerros). Nosta kakku jääkaappiin noin tunnin ajaksi.

Levitä paksumpi kerros kuorrutetta tuon edellisen murukerroksen päälle, jotta kakku peittyy kauniisti kuorrutteeseen.

Nosta kakku vielä jääkaappiin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti