22.2.2014

Mehevä suklaakakku







































Kotiväki katseli suklaakakkujen kuvia netistä ja kun tämä kakku löytyi, oli homma selvä: tätä oli saatava! Kostea, suklainen kakku täytettynä ja peitettynä täyteläisen pehmeällä suklaakuorrutteella on jokaisen suklaan ystävän unelma. Pohja on todella suklaisen makuinen, vaikka siinä on kaakaota eikä suklaata laisinkaan. Ja kahvi ei muuten maistu, vaan pelkästään korostaa suklaista makua. Nam!!!


(Foodessin Moist Chocolate Cake)

Pohja:

2 dl jauhoja
2 dl sokeria
0,9 dl kaakaojauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 suuri muna
1,2 dl piimää
0,6 dl sulatettua voita
0,5 rkl vaniljauutetta
1,2 dl kuumaa kahvia


Täyte ja kuorrutus:
140 gr tummaa suklaata

100 gr suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
0,5 dl kaakaota
1 dl tomusokeria
ripaus suolaa
1/2 rkl vaniljauutetta
0,5 dl vispikermaa




















Voitele ja jauhoita kaksi 15 cm kakkuvuokaa. Leikkaa vuokien pohjalle leivinpaperista pohjat. Minulla oli 12 cm kakkuvuoat, joten taikinasta ja kuorrutteesta riitti myös viiteen muffinssiin.

Pohja:
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, kaakao, ruokasooda ja suola. Sekoita toisessa kulhossa muna, piimä ja vaniljauute. Lisää jauhoseokseen munaseos ja sulatettu voi ja vatkaa sekaisin (vatkaimella noin kolme minuuttia). Lisää kuuma kahvi ja sekoita taikina tasaiseksi.



















Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Pohja on kypsä, kun cocktailtikkuun jää jokunen murunen taikinaa. Älä paista liian kypsäksi!

Anna jäähtyä vuoissa on 15 minuuttia ja kumoa jäähtymään ritilälle. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.

Täyte ja kuorrutus:
Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, kaakao ja tomusokeri vatkaimen keskinopeudella sekaisin (noin minuutin ajan). Pienennä nopeutta ja vatkaa sekaan kerma ja sula suklaa. Vatkaa keskinopeudella parin minuutin ajan, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.






















Taikinasta voi tehdä myös muffinsseja! Taikinasta tulee noin 12 muffinssia. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Pursota kuorrutusta päälle ja koristele.











1 kommentti: