29.3.2014

Porkkanakakku

Siskon perheessä vietettiin syntymäpäiväjuhlia viime viikonloppua, ja vein mukanani toivotun porkkanakakun. Toinen vuosia täyttäneistä ei välitä perinteisistä täytekakuista, joten päädyimme mehukkaaseen porkkanakakkuun. Usein porkkanakakkuun laitetaan ananasta kosteutta tuomaan, mutta tässä Linda Lomelinon versiossa ananas korvataan omenasoseella. Enkä voinut olla koristelematta kakkua pääsiäishengessä :).




















(Callmecupcaken Carrot cake deluxe)

Pohja:

200 g voita (huoneenlämpöistä)
4 munaa
200 g sokeria
160 g fariinisokeria
1,5 tl vaniljauutetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
240 g jauhoja
3 tl leivinjauhetta (vähän vajaa)
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
340 g hienoksi raastettua porkkanaa
135 g pekaanipähkinää (tai saksanpähkinää)
200 g omenasosetta


Täyte ja kuorrute:
150 g voita (huoneenlämpöistä)
300 g Philadelphia-tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
4 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljauutetta (tai 2 tl vaniljasokeria)

Koristeet:
Sokerimassaa
Vihreä ruoho marsipaania
























Pohja:
Kuumenna uuni 170 asteiseksi. Voitele ja jauhoita kaksi 24 cm:n kakkuvuokaa. Laitan vuokien pohjalle leivinpaperia. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää voi ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli kulhossa ja siivilöi taikinaan. Sekoita kunnes taikina on tasaista - älä vatkaa. Lisää raastettu porkkana, pähkinät ja omenasose ja sekoita tasaiseksi. Paista noin 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan 20 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. 



















Täyte ja kuorrute:
Vatkaa voi vaaleaksi (noin 5 minuuttia) ja lisää tuorejuusto. Vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää seokseen vaniljauute ja vähän kerrallaan tomusokeri vatkaten koko ajan. Vatkaa tasaiseksi ja nosta jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi.

Kakun kokoaminen:
Levitä toisen pohjan kerros täytettä. Laita toinen pohja. Levitä kuorrutetta kakun päälle tai halutessasi myös reunoille. (kuorrutteesta tulee riittävästi) Koristele.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti