4.8.2014

Aurinkoinen suklaakakku

Helteiset kesäpäivät houkuttelevat viettämään aikaa muualla kuin keittiössä, mutta aina välillä iskee inspriraatio ja silloin jauhot pöllyää! Koristeluidea syntyi helposti - auringosta ei vaan saa tarpeekseen. Kakkupohjana mehevän tukeva suklaakakku Emman Koko Suomi leipoo -ohjeen mukaisesti ja täytteenä valkosuklainen sitruunatuorejuustomousse. Toivottavasti kakku maistuu miesystävän työkavereille!



Pohja:
3,5 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
2 1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl vahvaa kahvia
1,5 dl maitoa
1/2 tl omenaviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä


Täyte:
100 g valkosuklaata
150 g sitruunatuorejuustoa

1/2 dl tomusokeria
2 dl vispikermaa
2 liivatetta + 2 rkl sitruunamehua 


Sokerikreemi:
150 g voita (huoneenlämpöistä)
1,5 dl kaakaotomusokeria
1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
1 rkl maitoa tarvittaessa

Kuorrute ja koristelu:
500 g Satin Ice -sokerimassaa
sokerimassakoristeita










































Pohja:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita maito ja viinietikka keskenään pienessä kupissa. Voitele kaksi n. 15 cm kakkuvuokaa, laita vuokien pohjalle pyöreäksi leikattu leivinpaperipala ja voitele sekin. Jauhota reunat ja pohja.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki nesteet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi nesteisiin ja sekoita taikina nopeasti tasaisksi. Kaada taikina vuokiin ja paista kakkuja uunin alatasolla 25-30 minuutin ajan, tai kunnes kakkuun työnnettyyn tikkuun jää vain muutamia muruja. Älä ylipaista, jotta kakut pysyvät mehevinä. Anna kakkujen jäähtyä vuoassa n. 5 minuutin ajan ja kumoa kakut sitten ritilän päälle jäähtymään. Kun kakut ovat hieman jäähtyneet, kääri ne kelmuun ja anna jäähtyä kokonaan.


Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kiehauta sitruunamehu, puristele liivatelehdet ja luota kuumaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä. Vatkaa sitruunatuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja sokeri sekaisin. Lisää liivateneste tuorejuustoseokseen ohuena norona koko ajan vatkaten. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti tuorejuustoseokseen. 

Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakkupohjat tasaisiksi ja halkaise ne kahteen osaan. Täytä kakku tuorejuustotäytteellä ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. 

Kakun koristelu:
Sokerikreemi: Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkean vaaleaksi. Vatkaa sekaan tomusokeri vähän kerrallaan. Lisää vaniljauute (ja maito, jos notkeutta tarvitaan) ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita uudelleen 20 minuutiksi.  
Kaulitse kuorrutemassa 2-3 mm:n paksuiseksi levyksi ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita pinta sokerimassatasoittajalla ja leikkaa terävällä veitsellä ylimääräinen massa pois. Kiinnitä koristeet kakkuun veden avulla. 



Aurinkoisia elokuun päiviä!

toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti