14.9.2014

Monster High -kakku

Työkaverin tyttären synttärikakkutoiveena oli Monster High -kakku. Siis mikä... oli ensimmäinen ajatukseni! Oma jälkikasvuni kasvoi isoksi paljon ennen Monster High -aikaa, joten taas kertaalleen oli kääntyminen Googlen puoleen. Sieltä löytyikin vinkit tämän teeman väri-, hahmo- ja logomaailmaan, joten sitten vaan ihanan haasteen pariin! Muutaman videon jälkeen pääsin itsekin ihan fiilareihin. 

Kiitos Ansku ja onnea vielä kerran Nellalle! Kuvia Monster High -juhlista löytyy Anskun blogista VillaHovin eloa :)




Pohja (Sweetapolitan vanilja-piimäkakku):
4 kananmunaa (huoneenlämpöistä)
2 kananmunan keltuaista (huoneenlämpöistä)
300 ml piimää (huoneenlämpöistä)
2 tl vaniljauutetta tai -sokeria
360 gr kakkujauhoja (siivilöitynä)

400 gr sokeria
17 gr leivinjauhetta

230 gr voita (huoneenlämpöistä)

Valkosuklaamousse (Tekila's Bakery:n ohje):
1/2 dl kuohukermaa
2 dl kermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 liivatetta
1 rkl sitruunamehua

Mansikkamousse (Suklaapossun ohje):
1 tl liivatejauhetta
1 rkl kuumaa vettä tai sitruunamehua
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75-1 dl (maun mukaan) sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g mansikoita soseutettuna

Kostutus:
3/4 dl maitoa


Koristelu:
Sokerikreemi:
150 g voita (huoneenlämpöistä)
1,5 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1,5 rkl maitoa
Satin Ice -kuorrute
Koristeet sokerimassaa




Pohja:
Voitele ja jauhota 24 cm:n kakkuvuoka.
Sekoita munat ja keltuainen ja lisää 1/4 piimästä ja vaniljauute. Sekoita hyvin. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää pehmeä voi ja loput piimästä ja vatkaa vatkaimen pienellä teholla sekaisin. Vatkaa isommalla teholla noin pari minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää munaseos kolmessa erässä sekoittaen taikinanuolijalle reunoja pitkin. Kaada valmisteltuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 35 min. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun jää vain vähän muruja. Älä kypsennä liikaa!

Valkosuklaamousse:
Sulata valkosuklaa vesihauteessa kuohukerman kanssa. Jätä hetkeksi jäähtymään. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Kaada joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vältä ylivatkaamista! Sulata liivate kuumaan sitruunamehuun. Kaada norona suklaa-tuorejuustoon. Nostele kerma joukkoon ja anna jähmettyä hetken kaapissa ennen täyttämistä.

Mansikkamousse:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatejauhe veteen/sitruunamehuun ja kuumenna mikrossa kunnes liivate sulaa. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään. Lisää sekaan liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma.


Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka talouskelmulla ja laita pohjalle paistopinta alaspäin (tästä tulee kakun pinta). Kostuta pohja ja levitä päälle valkosuklaamousse. Laita päälle seuraava kakkupohja, kostuta ja levitä päälle mansikkamousse.  Laita päällimmäiseksi viimeisin pohja ja kostuta. Peitä talouskelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai mielellään yön yli.

Kakun koristelu:
Vatkaa voi vaaleaksi (noin 3 minuuttia), lisää tomusokeria vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja maito ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kakun päälle tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi. Levitä päälle uusi tasainen kerros sokerikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 20 minuutiksi. Kaulitse Satin Ice -massa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.

Mukavaa uutta syysviikkoa!
toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti