6.9.2014

Nektariinipiirakka

Herkkuleivontaa 3/2014 -lehden kannessa oli aivan ihastuttavan näköinen nektariinipiirakka, joten ei muuta kuin lehti, nektariinit ja mantelijauho ostoskärryyn ja pikapikaa kotiin leipomaan! Piirakassa on mantelinen frangipanetäyte, joka tekee leivonnaisen aivan ihanan makuiseksi. Tämä jää kyllä vakio-ohjeeksi :)



















Taikina:
4,25 dl vehnäjauhoja
0,65 dl tomusokeria
125 g voita (kylmänä ja kuutioina)
1 muna (kevyesti vatkattu)

Täyte:
100 g voita (huoneenlämpöisenä)
1,25 dl sokeria
2 munaa (huoneenlämpöisenä)
2 tl vaniljauutetta tai -sokeria
2,5 dl mantelijauhoa
2 rkl vehnäjauhoa
4 kypsää nektariinia
2 rkl Siro-hienosokeria

Päälle:
Hyytelösokeriliuosta








































Taikina:
Sekoita jauhot ja tomusokeri kulhossa, lisää nypi sekaan jääkaappikylmä voi ja nypi kunnes taikina on murumainen. Lisää muna ja sekoita. Kaada taikina työpöydälle ja työstä sitä kiinteäksi. Tee taikinasta litteä lätty, kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi.

Käytä noin 24 cm:n irtopohjavuokaa. (Kuvan piirakka on tehty 18 cm:n vuokaan, joten puolitin ohjeen) Leikkaa hieman vuoan pohjaa suurempi leivinpaperipala ja kauli taikina leivinpaperin kokoiseksi. Nosta leivinpaperi ja taikina vuokaan, tasoita taikina pohjalle ja reunoille ja leikkaa reunat tasaiseksi. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi.





Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Laita leivinpaperi kylmän pohjan päälle ja täytä herneillä tai riisillä reunoja myöten. Näin reunat eivät valu uunissa. Paista 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Ota pois uunista ja anna jäähtyä vuoassa. Kumoa herneet/riisit pois, kun pohja on jäähtynyt hiukan ja reunat ovat jämäköityneet.






Täyte: 
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa kunnolla. Lisää mantelijauho ja vehnäjauhot ja vatkaa kunnes seos on sileää. Laita täyte jääkaappiin, kun valmistelet nektariinit.

Puolita nektariinit, poista kivet ja viipaloi hyvin ohuiksi viipaleiksi. 

Kaada täyte pohjan päälle ja asettele nektariiniviipaleet täytteen päälle. Sirottele päälle sokeri ja paista 40 minuuttia tai kunnes nektariinit muuttuvat hieman ruskeiksi ja täyte asettuu.

Ota pois uunista ja anna jäähtyä. Poista vuosta ja laita tarjoilualustalle. Tee hyytelösokerilius pakkauksen ohjeen mukaan noin 1/4 dl:sta hyytelösokeria. Sivele hyytelösokeriliuosta piirakan päälle.








































Mukavaa syyskuun ensimmäistä viikonloppua!

toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti