13.11.2014

Chocolate Chip Cookies - suklaahippukeksit

Ennen joulun ajan leivonnaisia oli vielä kokeiltava yhtä perusamerikkalaista herkkua The Complete Magnolia Bakery Cookbook -kirjasta: Chocolate Chip Cookies eli suklaahippukeksejä! Taitavat kyllä kohtapuoliin olla ihan peruskamaa myös suomalaisessa keksivalikoimassa. Nämä ovat helppoja tehdä - ainoa haaste liittyy paistamisaikaan eli näitä ei pidä yhtään paistaa liikaa tai keksille ominainen pehmeys ja sitkeys katoaa. 



Keksitaikina:
3,6 dl jauhoja
1 tl ruokasoodaa
150 g voita
1,2 dl sokeria
1,2 dl fariinisokeria
1 muna (huoneenlämpöisenä)
1 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
1,2 dl tummia suklaahippuja (esim. Pirkan)



Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Vatkaa voita ja sokereita vatkaimen keskinopeudella noin kolme minuuttia kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi.  Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää sokerivoiseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää suklaahiput ja sekoita tasaiseksi.



Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja nostele reilu teelusikallinen taikinaa keoksi leivinpaperille. Jätä usea sentti keksien väliin, sillä ne leviävät uunissa. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Ota pois uunista, anna jäähtyä minuutin verran ja nosta keksit ritilän päälle jäähtymään.

Sitten vaan herkuttelemaan vaikka maitolasillisen kanssa! 

Kokeile myös maitosuklaa- tai valkosuklaahippuja. Tai vaihda suklaa saksanpähkinä- tai pekaanipähkinärouheeseen. Sama perustaikina toimii hyvin.

Makeaa kaamosaikaa :)
toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti