10.11.2014

Porkkanakakku isänpäiväksi

Isäni vastaus kysymykseeni isänpäiväkakkutoiveesta oli, että kunhan vaan ei ole sokerimassalla kuorrutettu. Okei, aika helposti toteutettava toive! Äidin kanssa sitten täsmensimme toivetta tarkemmin ja päädyimme porkkanakakkuun ja tuorejuustokuorrutteeseen. Tästä 18 cm:n kakusta riitti reippaasti seitsemän hengen kahvitteluväelle. Kakku oli todella mehevä ja maukas - porkkanaraaste ja ananasmurska mehuineen takasivat sen. Paahdetut pekaanipähkinät toivat ihanan makulisän ja mukavan suutuntuman.

Mutta kyllä on kuvaaminen kello 16 aikaan haasteellista! On varmaan hankittava paremmat valaisimet ja jonkinlainen heijastin, että kuvaaminen jotenkin onnistuu tulevien pimeiden kuukausien aikana.






















Tähän kakkuun pääsin taas kokeilemaan New Yorkista hankkimaani The complete Magnolia Bakery cookbookia.

Porkkanakakku:
3 dl jauhoja
0,7 tl leivinjauhetta
0,7 tl kanelia
0,25 tl suolaa
1,6 dl öljyä
2,75 dl sokeria
2 munaa (huoneenlämpöistä)
1 tl vaniljauutetta
3 dl porkkanaraastetta
1 prk (140 g) ananasmurskaa mehussaan
1,5 dl pekaanipähkinärouhetta


Tuorejuustokuorrute:
200 g tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
50 g voita (huoneenlämpöistä)
5 dl tomusokeria

1/2 tl vaniljauutetta

Porkkanakakku:
Paahda pekaanipähkinät 175-asteisessa uunissa noin 5-8 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat tuoksuvia ja vähän ruskistuneita. Anna jäähtyä ja rouhi veitsellä.

Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Voitele ja jauhota kaksi 18 cm:n irtopohjakakkuvuokaa. 

Sekoita jauhot, leivinjauho, kaneli ja suola kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin öljy ja sokeri sähkövatkaimen keskinopeudella. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa pari minuuttia, kunnes seos on paksua ja vaaleata. Lisää vaniljauute ja sekoita hyvin. Lisää jauhoseos vähitellen siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste, ananasmurska ja pekaanipähkinärouhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada valmisteltuihin kakkuvuokiin ja paista 30-40 minuuttia tai kunnes testitikkuun ei tartu kuin muutama murunen kakun keskeltä.

Tuorejuustokuorrute:
Pehmennä tuorejuusto ja lisää palasiksi pilkottu voi. Vatkaa sähkövatkaimella keskinopeudella vaalean kuohkeaksi, noin 3 minuuttia. Lisää vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Lisää tomusokeri vähitellen desi kerrallaan vatkaten koko ajan. Vatkaa tasaiseksi ja kermaiseksi. Peitä ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi (ei pidemmäksi aikaa) paksuuntumaan ennen käyttöä.

Kakun kokoaminen:
Levitä yhden kakkupohjan päälle kerros tuorejuustokuorrutetta ja nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä kakun päälle ohut kerros kuorrutetta murukerrokseksi ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi. Levitä kakun päälle reilu kerros kuorrutetta ja muotoile palettiveitsellä haluamasi näköiseksi. Levitä päälle paahdettuja pekaanipähkinöitä ja muutama kultasydän isukin iloksi <3.

Lämpimiä ajatuksia isälle tänäänkin :)
toivottaa
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti