8.7.2015

Viipalepikkuleivät

Mihin ne helteet menivät...? No, ei tullut aika pitkäksi sateisenakaan päivänä, sillä nythän oli loistava tilaisuus kokeilla jo klassikoksi muodostuneen viipalepikkuleivän tekemistä! Netistä löytyvät ohjeet ovat kutakuinkin samanlaisia - tosin laitoin aavistuksen verran vähemmän sokeria kuin mitä useimmissa ohjeissa neuvotaan. Nämä herkut valmistuvat helposti ja nopeasti :)





Taikina:
100 g voita
1 dl sokeria
1/2 keltuaista
1 rkl vaaleata siirappia
1,5 tl vaniljauutetta tai -sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa



Tee näin: 
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää keltuainen, siirappi ja vaniljauute ja keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja vaniljasokeri, jos käytät sitä vaniljauutteen asemesta).

Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile kustakin osasta noin 2 cm:n paksuisia pitkiä tankoja uuninpellille.
Paista 200°C:ssa n. 8-10 min tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskehtavan värin.
Leikkaa pikkuleivät lämpiminä heti uunista oton jälkeen vinosuuntaan.





Säilytys:
Jos säilytettäväksi jää pikkuleipiä, niin laita ne ilmatiiviiseen rasiaan ja säilytä huoneenlämmössä.



















Kesäterveisin
Erja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti