7.12.2015

Red velvet -synttärikakku, vähän bling-blingiä

Syntymäpäiväjuhlaan toivottiin red velvet -kakkupohjaa ja muuhun sain vapaat kädet. Joulun alla ja kohta jo joulumielellä laitoin punaisen kakkupohjan täytteiksi tuhtia vaniljavoikreemiä ja raikasta punaherukkahilloa. Koristeiksi päätyivät valkoiset marengit ja hopeiset nonparellit ja tomuväri tuomaan vähän bling-blingiä :). Enpä muuten sano mitään valon vähäisestä määrästä tähän aikaan vuodesta - kuvat puhukoot puolestaan.







































Red velvet -kakkupohja:
(ainekset huoneenlämpöisiä)
2 kananmunaa
3 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä
2 dl piimää
1-2 tl punaista elintarvikeväriä (pastaväriä)


Vaniljavoikreemi täytteeksi ja kuorrutteeksi:
4 rkl jauhoja
3,25 dl maitoa 
150 g voita (huoneenlämpöistä)
3,25 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta (tai 1,5 tl vaniljasokeria)
1 tl vaniljasiemeniä

Punaherukkahillo:
150 g pakastepunaherukkaa
75 g hillosokeria
2 tl sitruunamehua

Kostutus:
1 dl maitoa

Suklaaganache:
50 g tummaa suklaata
0,75 dl kuohukermaa

Koristelu:
Marenkeja
Hopeita ja valkoisia nonparelleja, hopeatomuväriä























Kakkupohja:
Arlan ohjetta hieman mukaellen
Voitele vuokaspraylla 2 kpl 15 cm:n kakkuvuokaa. Vuoraa vuoat leivinpaperilla, ja voitele ja jauhoita leivinpaperi kaakaojauhe-jauhoseoksella. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoit öljy, piimä ja elintarvikeväri keskenään. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho- ja nesteseos aloittaen ja lopettaen jauhoseoksella ja sekoita joka lisäyksen jälkeen taikina tasaiseksi. Lisää valkoviinietikka ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina valmisteluihin vuokiin ja paista uunin alatasolla noin 35-40 tai kunnes kokeilutikkuun jää vain muutama murunen. Jätä kakkupohjat hetkeksi vuokiiin, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.

Punaherukkahillo:
Laita punaherukat kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä kunnes marjat hieman sulavat. Lisää hillosokeri ja keitä hiljalleen 5-8 minuuttia ja lisää sitruunamehu. Nosta jäähtymään huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin kylmenemään ja hyytymään.

Vaniljavoikreemi:
Magnolia Bakeryn ohjeen mukaisesti
Mittaa maito kattilaan ja sekoita siihen vähitellen jauhot ruokalusikallinen kerrallaan. Kuumenna keskilämmöllä kiehuvaksi sekoittaen koko ajan. Anna kuplia hiljalleen kunnes seos paksunee kastikkeeksi (noin 10 minuuttia). Ota pois liedeltä, laita tuorekelmu ihan kastikeen pintaan kiinni ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi (näin pintaan ei muodostu kuorta). Vatkaa huoneenlämpöistä voita noin 3 minuutin ajan kunnes se on vaaleata ja kuohkeaa. Lisää tomusokeri vähitellen vatkaten koko ajan. Lisää vaniljauute tai -sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää maitokastike ruokalusikallinen kerrallaan vatkaten koko ajan. Vatkaa kovalla nopeudella noin viisi minuuttia kunnes seos vaalenee ja kuohkeutuu entisestään. Peitä ja laita jääkaappiin tasan 15 minuutiksi ja käytä heti. Magnolia Bakery suosittelee, että voikreemi valmistetaan ihan tarkalleen tämän ohjeen mukaisesti. 








































Kakun kokoaminen:
Tasoita kakkupohjien pinnat tasaisiksi ja leikkaa pohjat kahteen osaan. Vuoraa 15 cm:n kakkuvuoka tuorekelmulla ja jätä tuorekelmun reunoja roikkumaan reilusti reunan yli. Laita vuoan pohjalle yksi kakkupohja tasainen pinta alaspäin (tästä tulee kakun pinta), kostuta ja levitä päälle ensin punaherukkahilloa ja sitten 1 dl voikreemiä. Toista kaksi kertaa, laita päällimmäiseksi viimeinen pohja ja kostuta. Laita kylmään muutamaksi tunniksi.

Kakun kuorruttaminen:
Tasoita kakun reunat esim. palettiveitsellä. Levitä ohut kerros voikreemiä kakun reunoille ja pintaan, tasoita ja laita kylmään 20 minuutiksi. Levitä toinen ohut kerros voikreemiä kakun päälle ja tasoita. 

Suklaaganache:
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kerma hiljalleen kiehuvaksi, mutta älä keitä. Kaada kerma suklaan päälle, anna seistä hetken aikaa ja tasoita sileäksi. Anna jähmettyä huoneenlämmössä sopivan paksuksi, jotta saat valutettua kakun päälle.

Koristele marengeilla ja nonparelleilla.

Hyvää joulunalusaikaa!

toivottaa
Erja

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku. Leivoin itse ystävän juhliin viime viikonloppuna blue velvet kakun :) Tuota valuvaa suklaakuorrutusta en ole itse vieläkään päässyt kokeilemaan. Täytyy kyllä korjata tilanne. Ihanaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anni :) Blue velvet -kakkusi oli oikein herkullisen näköinen! Suklaaganace on helppo, kaunis ja näyttävän näköinen kakun päällä - suosittelen kokeilemaan!

      Poista