19.3.2016

Mango-vanilja-suklaakakku

Tämä kakku herkuteltiin työkavereiden kanssa 60-vuotispäivä- ja läksiäistilaisuudessa. Vaalean kakkupohjan väleissä olivat mango- ja suklaamousset. Makeaa, mutta raikasta samaan aikaan :).  Kakkupohja on tehty Eva Palun Kakut ja tortut kuin Tallinnan parhaassa paakaripuodissa -kirjan ohjeen mukaan. 



Kakkupohja:
250 g voita 
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 munaa 
100 g hapankermaa (Creme Fraiche)
330 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl maitoa
Sokeriliemi kostuttamiseen:
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä

Mangomousse:
3 liivatelehteä
1,5 dl vispikermaa
200 g mangotuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 dl soseutettua purkkimangoa
2-3 rkl tomusokeria (maun mukaan)
0,5 tl vaniljauutetta
2 rkl vettä

Suklaamousse:
2 liivatelehteä
100 g maitoa
165 g tummaa suklaata
230 g vispikermaa

Kostutus:
1,5 dl vaniljamaitoa

Voikreemi:
(ainekset huoneenlämpöisinä)
150 g voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta tai -sokeria
1-2 rkl maitoa

Pinta ja koristelu:
Pinta Satin Icen ja vaahtokarkin makuisen kaulintamassan sekoitusta
Koristeet Gum paste -sokerimassaa




Kakkupohja:
Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Voitele 20 cm:n irtopohjavuoan reunat ja pohja. Vaahdota voi ja sokeri vaalean kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää hapankerma ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi kahdessa osassa vuorotellen maidon kanssa. Aloita ja lopeta jauhoseoksen lisäämisellä. Sekoita taikina tasaiseksi joka lisäyksen jälkeen. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 55 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun jää vain muutama murunen.

Valmista kakun paistuessa sokeriliemi: 
Kuumenna sokeri ja vesi miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä.

Anna kypsän kakun jäähtyä vuoassaan 10 min. Pistele pohjaan reikiä esim. grillitikulla ja kostuta pohja sokeriliemellä käyttäen pullasutia apuna. Anna pohjan jäähtyä kokonaan vuoassa ja kumoa se. Kääri kakku tuorekelmuun ja laita kylmään muutamaksi tunniksi. Pohja on helpompi leikata kylmänä.



Mangomousse:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita odottamaan jääkaappiin. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, tomusokeri ja vaniljauute tasaiseksi, lisää mangosose ja sekoita. Kuumenna vesi ja liuota siihen puristetut liivatteet. Lisää liivateneste ohuena norona tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen. 

Suklaamousse:
Rouhi suklaa pieneksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-7 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta maito kattilassa, anna jäähtyä hetki ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada kuuma maito suklaan päälle ja anna suklaan sulaa hetki maidossa. Sekoita massa sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kermavaahto 35-asteiseen suklaamassaan ja kääntele seos tasaiseksi. 



Kakun kokoaminen:
Tasoita kakkupohjan pinta ja leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa 20 cm:n kokoinen kakkuvuoka tuorekelmulla ja jätä tuorekelmun reunoja roikkumaan reilusti. Laita kakkuvuoan pohjalle yksi pohja tasainen puoli alaspäin (tästä tulee kakun pinta), kostuta ja levitä päälle mangomousse. Nosta päälle toinen pohja, kostuta ja levitä päälle suklaamousse. Nosta moussen päälle kolmas pohja, kostuta, peitä kakku tuorekelmulla ja laita kakku kylmään hyytymään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Voikreemi:
Vatkaa huoneenlämpöistä voita pari minuuttia kunnes se kuohkeutuu ja vaalenee. Vatkaa sekaan tomusokeri pari ruokalusikallista kerrallaan. Lisää vaniljauute/-sokeri ja tarvittaessa maitoa notkeuttamaan kreemi.

Kuorruttaminen:
Levitä kakun päälle tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Levitä päälle toinen tasainen kerros voikreemiä ja laita jääkaappiin uudelleen noin 30 minuutiksi. Kaulitse kuorrutemassa ja nosta kakun päälle kaulimen avulla. Koristele.


Aurinkoista viikonloppua :)

toivottaa 
Erja

2 kommenttia:

  1. Paljonko tomusokeria mangomousseen tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos huomiosta! Ohjeesta oli jäänyt tomusokerin määrä pois - nyt lisätty. Eli 2-3 rkl tomusokeria oman maun mukaan. Kannattaa maistella, sillä mangotuorejuusto on melko makeaa.

      Poista